Flimmerfria led-lysrör är här

7års Garanti

Livslängd 125 000 timmar

Vi svarar på dina frågor

Valtavalo G4

Valtavalo G4 är det första flimmerfria LED-lysröret på marknaden, tillverkad enligt standarden EN/IEC 62776. På sistone har flera studier utförts om flimrande ljus och hur det påverkar människors välbefinnande och hälsa. Man har observerat att flimmer kan orsaka olika slags besvär hos människor, bland annat huvudvärk, trötthet och stress. Valtavalo G4 ger ett flimmerfritt ljus av god kvalitet som påverkar positivt på välbefinnande.

Kontakta oss för prislista, hållbarhet, giftfri miljö m.m.

Valtavalo G4

Valtavalo G4 är det första flimmerfria LED-lysröret på marknaden tillverkad enligt standarden EN/IEC 62776. På sistone har flera studier utförts om flimrande ljus och hur det påverkar människors välbefinnande och hälsa. Man har observerat att flimmer kan orsaka olika slags besvär hos människor, bland annat huvudvärk, trötthet och stress. Valtavalo G4 ger ett flimmerfritt ljus av god kvalitet som påverkar positivt på välbefinnande.

Kontakta oss för prislista, hållbarhet, giftfri miljö m.m.

Ledande kvalitet

Den helautomatiska tillverknings- och testningsprocessen garanterar en mycket jämn kvalitet och tillförlitlighet. Den exceptionellt höga kvaliteten och långa driftiden beror i avgörande grad på produktens mekaniska design och på att man använder endast bästa möjliga högklassiga komponenter. Garantibytesprocenten är <0,25%. Valtavalo har också certifierats enligt kvalitetssystemet ISO 9001.

Flimmerfritt ljus

Valtavalo G4 är det första flimmerfria LED-lysröret på marknaden. Normalt är flimmerprocenten för lysrör >30%, medan den för G4 LED-lysrören är <5%.

125 000 timmars livslängd och 7 års garanti

Tack vare den tekniska överlägsenheten kan Valtavalo lova en exceptionellt lång drifttid – 125 000 timmar – för sina produkter. Unik 7 års garanti inom produktsegment (5år + 2 år med produktregistrering).

Lägsta möjliga livcykelkostnad

Tack vare den höga kvaliteten och den långa livslängden är G4 marknadsledande avseende låga ägandekostnader och maximerar avkastningen på investeringen för krävande och kvalitetsmedvetna kunder.

Tillverkas i Finland

Tillverkas på Valtavalos egen produktionsanläggning med den senaste automationstekniken.

Designat för extrema förhållanden

Tack vare det breda driftstemperaturintervallet (-40°C – +50°C) och den höga vibrationståligheten är G4 LED-lysröret ett utmärkt alternativt i krävande förhållanden.

Utmärkta el-egenskaper

Den harmoniska distorsionen (THD), som är viktig i stora installationer, är endast 10%. Effektivt skydd mot toppar och störningar i elnätet.

Miljövänligt

Valtavalo LED-lysrören innehåller inte bly, kvicksilver eller andra tungmetaller, och är därför inte farligt avfall. Vid tillverkningen används återvinningsbara material. Koldioxidutsläppen är låga eftersom hela produktionen sker i Finland. I all vår verksamhet iakttar vi miljösystemet ISO 14001.

Ljusupplevelse

Ljusfärgskvalitet är ett mått på spridning i ljusfärg. Avvikelsen i färg anges med MacAdam-ellipser i en skala 0-10. Ett lågt värde är ett kvalitetsmått på en hög färgkonsekvens. Varja G4 lysrör garanterar en hög färgmatchning enligt MacAdam 3 SDCM.

Optimerad ljusfördelning

Maximerad ljusmängd som riktas nedåt i en 120° ljusstråle. Med hjälp av de justerbara ändstyckena i LED-lysröret kan ljuset riktas exakt åt det håll där belysning behövs (180°).

Lätt att installera

Kan installeras direkt i största delen av T8-lysrörsarmaturerna. Till ombyggnad och nybyggationer levererar Valtavalo också ett armatursortiment som har designats specifikt för LED-lysrör. G4 tillverkas enligt standarden EN 62776.

Vi svarar på dina frågor

Läs mer